Bij wie kan ik terecht?

Ik zit op de

Ik zoek hulp. Bij wie kan ik terecht?

Ga naar iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je vader of moeder, de ouders van een vriend(in) of een buurvrouw, een oom of een tante. Kies een volwassene met wie je durft te praten.

Wil je liever anoniem praten? Onderaan deze pagina staat een lijstje met organisaties die naar jouw verhaal kunnen luisteren.

Het is spannend om het te vertellen. Daar is moed voor nodig. Maar bedenk: daarna voel je je vaak beter, want praten is de 1e stap om het pesten te stoppen. We geven je daarom wat tips die je daarbij helpen: Hoe pak ik dat aan?

Op school

Ook op school is er iemand met wie je kunt praten. Bijvoorbeeld je juf of meester, de Interne Begeleider (IB’er), het aanspreekpunt pesten of de vertrouwenspersoon. Soms noemen ze iemand waarmee je kunt praten ook wel de praatjuf.

Elke school is verplicht om kinderen te helpen als ze worden gepest. Daarover krijg je uitleg in dit filmpje:

Bij wie kan ik terecht?

Ga naar iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je vader of moeder, de ouders van een vriend(in) of een buurvrouw, je mentor of een oom of tante. Kies een volwassene met wie je durft te praten.

Wil je liever anoniem praten? Onderaan deze pagina staat een lijstje met organisaties bij wie je altijd je verhaal kwijt kunt.

Het is dapper om het te vertellen. Daar is moed voor nodig. Praten is echt de 1e stap naar een oplossing. We geven je daarom wat tips die je daarbij helpen: Hoe pak ik dat aan?

Op school

Ook op school is er iemand met wie je kunt praten. Bijvoorbeeld een docent, je mentor of de vertrouwenspersoon.

Elke middelbare school is verplicht om jongeren te helpen als ze worden gepest:

 

Ervaringsverhalen van anderen